Meest gestelde vragen

De Quadrofoil-snelheid is elektronisch te begrenzen en kan per persoon worden ingesteld, hetgeen met een pincode kan worden geregeld. Wordt de maximum snelheid ingesteld op 19 km/u, dan is er geen Vaarbewijs vereist. De Quadrofoil zal reeds bij een snelheid van ca. 12 km/u uit het water komen en op de draagvleugels gaan varen.

Het is niet moeilijk om een Quadrofoil te besturen. Zoals men aan de eigenschappen van elk vaartuig gewend dient te raken, geldt dit ook voor de Quadrofoil. Ingeval men zich aan de regels op het water houdt en goed anticipeert op de verschillende voorkomende situaties, hetgeen betekent defensief varen, zijn er geen extra grote risico’s ten opzichte van vergelijkbare vaartuigen. 

Op het stuur bevindt zich een touchscreen-display waarop u dit kunt aflezen. Hierop leest u ook de vaarsnelheid, het accuverbruik en het resterende accupercentage.

De draagvleugels worden gemaakt van een voor hun doel uitermate geschikt supersterk, corrosiebestendig en extra licht aluminium.

De accu’s gaan bij normaal gebruik en onderhoud circa 2000- 3000 cycli mee. Met een speciale oplader die bij de Quadrofoil meegeleverd wordt, kunnen de accu’s binnen 2 uren volledig geladen worden

De motor die gebruikt wordt op onze hydrofoil, is speciaal hiervoor uitgerust en afgesteld en functioneert alleen met de Quadrofoil-software en electronica. Mede om veiligheidsredenen kunnen alleen speciaal door Quadrofoil ontwikkelde motoren worden gebruikt.

Een Quadrofoil is een hydrofoil en de enige elektrisch aangedreven hydrofoil is de Quadrofoil 

Nee, iedereen die een auto of boot kan besturen, moet binnen 5 minuten oefenen prima overweg kunnen met de Quadrofoil.

Wanneer men met verantwoordelijkheid de Quadrofoil bestuurt is de Quadrofoil gewoon veilig. Uiteraard dient men wel in te spelen op de omstandigheden zoals die zich voordoen.

Hierbij valt te denken aan verkeersdrukte , weersomstandigheden en de diepte van het vaarwater waar men zich begeeft.

Modellen

Beleef ook de Gocycle G3

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over de Quadrafoil Vleugelboot

* Verplichte velden